Retreat Little Besa & Face Your Bull


Lopend door het bos laat de frisse December lucht de uitademing van de paarden zien. Zacht knisperende bladeren onder je voeten fluisteren tegen jou. Het kampvuur raakt de vreugde-vonk van jouw ziel aan. Je begeeft je in een ruimte, wetende dat je groter en grootser kunt vragen, die je leidt naar de wonderen van het onbekende, de wonderen van jou.
Een uitnodiging om opnieuw te verbinden met je onderbuikgevoel en je intuïtie te omarmen. Een uitnodiging om je zenuwstelsel te laten verzachten.

Stel je voor dat dit voor jou kan zijn.
Hoe zou jouw wereld er dan uitzien…?


Kom en doe met ons mee in de Long Ride Home-retreat waar we twee onderwerpen uit dit programma zullen verkennen: Little Besa & Face Your Bull gefaciliteerd door Rupert Isaacson. 

Over Little Besa & Face Your Bull:
Little Besa was de naam die de Kalahari San Bushman sjamaan Besa aan Rupert gaf in de jaren dat ze samenwerkten. Besa is ook de tweede naam van Rowan – de Paardenjongen – Rupert’s autistische zoon die in 2008 in Namibië werd genezen door Old Besa. Old Besa leerde Little Besa (Rupert) veel dingen – dingen die helpen het dagelijks leven te veranderen in de richting van genezing, naar vreugde. Tijdens de retreat zal Rupert enkele belangrijke punten delen van wat hem door zijn Kalahari-mentor werd geleerd om vreugde, genezing en dagelijkse wonderen te helpen creëren met dit dagelijkse ‘oog van de sjamaan’.

Face Your Bull is neurowetenschap – het rationele van Little Besa’s irrationele. Iemands ‘bull’ is zijn eigen bullshit, iemands eigen ego en de uitdagingen die het met zich meebrengt. Het ego is geen draak of monster om te doden. Het is eerder iets dat iemand kan dienen – als men leert er gelukkig mee te dansen. Gebaseerd op het idee van het Portugese stierengevecht waarin men niet probeert de stier te doden, maar in plaats daarvan te paard met hem danst, bespreken we hoe we neurowetenschappen en lichaamschemie kunnen gebruiken om te leren genieten van deze dans van het leven – om te dansen met de stier, om de draak te berijden.

Aan het einde van de retreat kijken we hoe we dit sjamanistische en dit neurowetenschappelijke wereldbeeld samen kunnen brengen in een integratieve toepassing, met ondersteuning en tips voor hoe jij de ontdekkingen thuis kunt gebruiken en jouw leven, jouw geest, kunt veranderen in de richting van waar onze vreugde ligt, die ons altijd dansend over de volgende bergrug brengt, de volgende horizon…

Over Rupert Isaacson:
Als mensenrechtenactivist leefde Rupert met jacht- en verzamelstammen in de Kalahari-woestijn in Zuid-Afrika. Hij richtte het inheemse Land Rights Fund op, dat jacht- en verzamelstammen helpt bij het verkrijgen van wettelijke titels op hun voorouderlijk land en hielp de Bosjesmannen van Botswana in 2006 de grootste landclaim in de Afrikaanse geschiedenis te winnen – met als gevolg daarvan nu uit Botswana te zijn verbannen.

Als succesvol schrijver van The Healing Land, dat het verhaal vertelt over zijn familie in Afrika en zijn eigen verhaal over het leven met de Bosjesmannen van de Kalahari-woestijn; De Paardenjongen, die het verhaal vertelt van zijn reis door Mongolië te paard met zijn autistische zoon Rowan; en De Lange Weg naar Huis, dat de drie daaropvolgende helende reizen vertelt die hij en zijn zoon maakten naar Afrika, Australië en het Navajo-reservaat en als een succesvolle documentairemaker van The Horse Boy en Endangerous, vond Rupert andere manieren om zich te verhouden tot de natuur en genezing. 

Dit in combinatie met het zijn van een journalist, het ontdekken hoe paarden mensen met autisme en speciale behoeften kunnen helpen, het runnen van de Horse Boy Foundation en het zijn van een succesvolle paardentrainer, zijn compassie en puurheid, zijn grote expertise en inzichten verkregen door deze culturen, zal hij deze schatten in jullie wereld brengen.


Over de locatie:
Deze retreat zal plaatsvinden in de Antwerpse Kempen op het prachtige domein van Soulhorses te Lille, België. Het unieke landhuis, de natuur, de paarden en de andere dieren zullen bijdragen om ons dichter bij onze ware natuur en onze ware vreugde te brengen. Onze ziel laten raken door het knisperende vuur, een stamgevoel creëren, voedsel delen en toegang hebben tot de spirits brengen ons naar heling en het hebben van die vreugde.

We hebben gekozen voor luxe en de puurheid van de natuur om deze volledig verzorgde retreat voor jullie mogelijk te maken. De retreat is inclusief ontbijt, lunch, diner en 2 overnachtingen in één van de ruime slaapkamers die je met maximaal één ander persoon deelt. Er is een heerlijke ontspanningsruimte met kussens en dekens, waar we na het genieten en ontvangen van inzichten in de buitenlucht kunnen opwarmen.


Eten & drinken:
Alle maaltijden worden vers bereidt in de keuken van het landhuis.
Koffie, thee, water en sap zijn voorzien.

Uiteraard bent je van harte welkom om je favoriete hapjes en drankjes mee te nemen. 
Voedselintoleranties of allergieën? Laat het ons weten, dan kijken we naar de mogelijkheden.


Praktisch:
De workshop is van zaterdag 16 december t/m maandag 18 december 2023.
Tijdschema: Zaterdag ben je welkom vanaf 17.30 uur. Wanneer iedereen gearriveerd is starten we met een gezamenlijk diner waarna we beginnen met het avondprogramma. We sluiten af op maandag rond de middag.

Wij bieden een vroegboektarief aan t/m 6 november van € 650,-.
Daarna is de prijs € 695,- .

De prijs is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunch en diner.
De overnachtingen maken deel uit van de retreat en de ervaring die wij bieden. Hoewel we van harte aanbevelen om ter plaatse te verblijven, ben je welkom om buiten de locatie te overnachten.

Betalingen zijn niet restitueerbaar. Annuleringen zullen een tegoed ontvangen voor toekomstige retreats.

De retreat is beperkt tot 10 personen.

Basis Engels is wenselijk. Vertaling naar het Nederlands is mogelijk.

Heb je vragen over de retreat of wil jij je aanmelden?
Neem dan contact op met onze host Ellen Schuringa (Nederlands & Engels).
e-mail: ellen.schuringa@telenet.be