Over Ellen

Paarden lopen als een rode draad door het leven van Ellen. Via een aantal omwegen die haar voor haar werk over de hele wereld brachten, als paardentrainer, instructeur, coach, masseur en internationaal wedstrijdruiter kwam er een abrupt einde aan deze avonturen.
Wanneer je niet volgt wat je eigenlijk zou moeten doen, worden de tekens groter en groter en trekken ze jou, hoe dan ook, toch die kant op. Het was niet haar intentie om dit pad, dit avontuur aan te gaan…

Op een ochtend in 2011 was ze niet opgestaan met het idee van: “Laat ik mijn leven eens volledig op zijn kop zetten”, “Laat ik eens niets meer van mijn lijf en deze wereld snappen”. Een reis begon in de wondere wereld, die volledig tegen de norm inging. Filters weg, structuren weg en een waarneming op steroïden.
Meerder diagnoses en conclusies verder, waar ze zich zo verkeerd liet maken, dat ze geen uitweg meer zag, besloot ze niet op deze planeet thuis te horen. Maar… het spreekwoord ‘belofte maakt schuld’, maakte dat ze voor haar paard Shiner (what’s in a name) bleef. Ergens wetende dat hij er niet meer lang zou zijn, moest ze stappen zetten… fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch.

Vele workshops, trainingen, studies en zelfonderzoek volgden, zowel op het gebied van paarden als mensen. Onderwerpen zoals het zenuwstelsel, het brein, healing, lichaamswerk, kwantumfysica, bijna dood ervaringen, whiplash, ptss, adhd, add, autisme, energiestructuren, bewegen, shamanisme, energievelden, trauma,  hersenletsel, communicatievormen en proprioceptie werden dagelijkse kost.

De ene uitdaging volgde na de andere en de voorgaande periode was een schimp van de uitdagingen die komen gingen.

Gaandeweg kwam ze erachter dat die bewuste ochtend sluiers, muren en filters had verpulverd en dat de gewaarwordingen en sensaties niet meer verstopt konden worden. De één noemt het een ‘awakening’. De ander een wonder dat ze überhaupt nog leeft. Voor Ellen was het in haar woorden: Fucking rauw, naakt, kwetsbaar en uiterst pijnlijk. Oftewel; Ze ging meerdere malen ‘to hell & back’…

De paarden, de honden en de natuur werden haar grootste leermeesters. Toen ze enigszins grip kreeg op haar leven en functioneren van haar lichaam, kwamen de volgende aanwijzingen.
Er was nog meer te ontvangen, toe te laten en te erkennen. Haar waarnemingsvermogen, non-verbale communicatie en helingsvermogen, die ze jarenlang diep verstopt had en waarvan ze nog geeneens meer wist dat ze die had, kwamen naar voren.

Inmiddels heeft ze al een aardige ‘toolbox’ gecreëerd, inclusief haar voorgaande ervaringen, die bijdraagt aan het faciliteren van energie.
Door de jaren heen heeft ze meerdere mensen en dieren gefaciliteerd met zeer uiteenlopende zaken. Haar talent om energetische verstarringen, verstrengelingen en trauma waar te nemen heeft al bij meerderen bij kunnen dragen aan het veranderen van gedrag bij dieren, samenwerking tussen mens & dier en fysieke klachten veroorzaakt door verstrengelde energie structuren.

It’s been a ride and it still is…